Expositie Harry Potter: sfeervol, maar te weinig interactief

Twintig jaar geleden was hij daar opeens, Harry Potter, die op zijn elfde verjaardag hoort dat hij de zoon is van twee tovenaars en dat hem een plekje wacht op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Het boek Harry Potter and the Philosopher’s Stone van de toen nog onbekende schrijfster J.K. Rowling werd een groot succes. Datzelfde gold voor de zes volgende delen en de acht films. Ook de tentoonstelling, die al sinds 2009 de wereld over reist, heeft over populariteit niet te klagen. In Utrecht is ze verlengd tot en met 2 september. (Lees verder op de Digitale Kunstkrant)

De vliegende Ford Anglia uit Harry Potter en de Geheime Kamer. Foto: Evert-Jan Pol.
De vliegende Ford Anglia uit Harry Potter en de Geheime Kamer. Foto: Evert-Jan Pol.