Duitse omroep maakt zomerse film in Amsterdam

Een vrouw verlaat haar hotel in hartje Amsterdam. Ze draagt enkel een badjas. Dit is een scène uit een nieuwe Duitse film die momenteel in de hoofdstad wordt opgenomen.

SommerinAmsterdam1

De opnames voor Ein Sommer in Amsterdam begonnen op 16 juli en duren nog tot halverwege augustus. Het weer werkte tot nu toe mee, want het was vooralsnog een mooie zomer in Amsterdam. In de film keert een Duitse vrouw terug naar de stad waar ze als studente enige tijd doorbracht en waar ze eicellen afstond aan een kinderloos echtpaar. Zonder dat ze het weet, blijkt ook haar biologische zoon in de stad te zijn, net als diens vader.

De hoofdrol wordt gespeeld door Ulrike Folkerts (het Nederlandse publiek kan haar kennen als Kommissarin Lena Odenthal uit Tatort). Andere rollen zijn weggelegd voor onder anderen de Belgische acteur Filip Peeters en Renée Soutendijk. En natuurlijk komen de grachten en straten van Amsterdam ook ruimschoots in beeld.

Ein Sommer in Amsterdam maakt deel uit van de filmserie Ein Sommer in …. en wordt gemaakt in opdracht van de ZDF . Die Duitse omroep zal de film waarschijnlijk in maart 2014 uitzenden.

Gepubliceerd op Amsterdam Dichtbij op 1 augustus 2013.

© Evert-Jan Pol